Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Victorinox SwissChamp

Victorinox Swiss Champ

Victorinox SwissChamp är ett av världens mest kända och mest mångsidiga bruksföremål, en verktygslåda i fickformat som alla bör ha i sin ägo. Om du inte vill ha en vanlig verktygslåda eller är det minsta intresserad av att laga och fixa i hemmet så gör du klokt i att investera i detta fantastiskt funktionella verktyg. Victorinox SwissChamp är tidlös och kommer att hålla i många generationer.

Designbakgrund – Victorinox SwissChamp

De schweiziska arméknivarna tillverkas idag främst av Victorinox och Wenger som gick samman 2005. Kniven har en lång historia och har genomgått omfattande förändringar sedan den första kniven köptes 1891 av den schweiziska armén eftersom dom var i behov dels av en fickkniv men också en skruvmejsel, som krävdes för att montera vissa gevärstyper.

Konceptet tog fart och är idag ett av de mest välkända varumärket som finns. En armékniv från Victorinox representerar en enastående kvalitet som har förfinats i över hundra år. Kniven har reproducerats och replikerats i mängder men dessa versioner kommer sällan upp i samma kvalitet och hantverkstradition som ett orginal står för.

Begreppet kniv är lite missvisande även om det självklart finns en väldigt vass och tålig kniv i modellen Victorinox SwissChamp så har den förutom det, alla verktyg som du kan tänkas behöva för mindre arbeten i hemmet eller när du lever friluftsliv. Är det är något som du skulle vilja ha med dig på en öde ö så är det definitivt en Victorinox SwissChamp.

Funktion

Inget föremål bär nog begreppet “funktionalitet” så självklart som Victorinox SwissChamp och med sina trettiotre funktioner förbluffas man över hur kompakt men ändå tålig kniven är. Den är inte mycket större än två mindre tändsticksaskar och är smidig att ha med sig vad man än ska göra. I just denna modell finns det såklart knivar, en större och en mindre. Victorinox SwissChamp har även bland annat; kapsylöppnare, tång, krok, linjal, träsåg, fil, konservöppnare, korkskruv med mera.

Material

I en Victorinox SwissChamp är verktygen tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och med slagfast plast på sidorna. Victorinox multifunktionsknivar finns i en mängd olika varianter, storlekar och färger, allt från den traditionella Victorinox Swisschamp till kreditkortsversioner med samma högkvalitativa verktyg som på alla modellerna.

Fakta

VarumärkeVictorinox
FärgRöd/Stål
Bredd32 mm
Höjd90 mm
Djup25 mm