Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Pilasterhylla – John Kandell

Brun Pilaster-hylla med böcker

Pilasterhylla är ett tidlöst verk som kommer att finnas i svenska hem en lång tid framöver och är lika praktisk som den är stilren och stram i sin design.

Designbakgrund – Pilasterhylla

John Kandell är en av Sveriges mest kända formgivare och har gjort många bidrag till såväl arkitektur som möbeldesign. Ett av hans mest kända verk pilasterhylla designade John kandell 1989 och har reproducerats och kopierats i stor utsträckning sedan dess eftersom den kom att bli omåttligt populär i svenska hem. Trots sin enkla design har pilasterhylla blivit en designklassiker som reproducerats i stor utsträckning.

Det sägs dessutom att John Kandell förmedlade designen över telefon till sin kontakt på Källemo. Så simpel var designen men som kom att bli en succé. Begreppet pilaster är en utskjutande väggpelare som var vanlig inom den romerska arkitekturen och var ofta rikt ornamenterade.

John Kandells pilasterhylla är en hylla med flera separata plan där du kan placera vad du vill men som verkligen kommer till sin rätt när den används som bokhylla och eftersom den bröt den traditionella normen kring hur man placerade böcker kom den att uppmärksammas som trendsättande.

Funktion

Pilasterhylla kan placeras var du än behöver avlastning eller som en plats för prydnadssaker. Hyllan passar som sagt in i alla hem och finns i många färgvarianter. Speciellt effektivt blir det om du skulle placera flera hyllor i rad på en vägg för att skapa en hel bokvägg.

Material

De färgade varianterna tillverkas i massiv björk och finns även i naturfärgad klarlackad björk, samt klarlackad naturfärgad massiv ek. Hyllan är en relativt hög hylla som ståtar med en höjd på över två meter och ger många platser att placera böcker eller andra saker.

Fakta

Formgivare/designerJohn Kandell
FärgVarierande
VarumärkeKällemo
Höjd205 cm
Bredd22 cm
Djup20 cm