Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

60 Pall – Alvar Aalto

60 Pall är en stapelbar pall formgiven 1933 och är en av Alvar Aaltos mest kända bidrag till funktionalistisk möbeldesign. Pallen passar in överallt och kan fås i en mängd olika färger, bara fantasin sätter gränser för hur färgerna kan kombineras.

Designbakgrund – 60 Pall

60 Pall är en av Alvar Aaltos mest kända verk och är resultatet av ett intensivt arbete. Pallen kan te sig anspråkslös vid första anblick men bakom designen ligger ett gediget arbete som bygger på funktionalismens ideal. Alvar Aalto var en av grundarna till det idag välkända möbelföretaget Artek som är känt över hela världen för sina funktionella och hållbara möbler. 60 Pall ger genom sina tre böjda träben exempel på det som är funktionalismens ideal, just funktionen.

Tre smala ben är det absolut minsta antalet som en pall kan förses med och fortfarande vara stabil. Genom tekniken med att böja trämaterialet undviker man samtidigt skarvar som kan försämra hållfastheten och ger pallen ett mer organiskt utseende med mjuka kurvor.

Funktion

60 Pall är en stapelbar pall tillverkad i björk och kan fås i en mängd olika färger. Pallen passar in i alla miljöer oavsett om du använder den för att sitta på eller som ett nattygsbord. Kombinera gärna olika färger för att få ett levande och låt kreativiteten flöda. Använd den som sidobord eller varför inte som en pelare för dina växter? Att ha många sittplatser i hemmet ger ett ombonat intryck och pallen i sig passar in var du än placerar den, dessutom finns den alltid nära till hands när du behöver nå saker.

Material

Tillverkad i björk med stavlimmad sits täckt på under och översida med skarvlös plywood av björk. Böjda ben av björk vilket ger pallen ett skarvlöst utformande vilket förstärker hållbarheten väsentligt. Det finns inga limfogar som kan lossna och börja vicka efter lite hårdhänt behandling.

Formgivare/designerAlvar Aalto
FärgVarierande
VarumärkeArtek
Diameter38 cm
Höjd44 cm