Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Juicy Salif Juicepress – Philippe Starck

Juicy Salif Juicepress – Philippe Starck

En en riktig designklassiker för köket från Alessi

Juicepressen Juicy Salif som även kallas spindeln, är en en riktig designklassiker för köket från Alessi och framtagen 1990 av den erkände designern Philippe Starck. För dig som vill pressa din egen färska juice på morgonen eller använda i matlagning är detta ett självklart val av juicepress för ditt hem. Tillverkad av aluminium i ett enda stycke gör att du slipper lösa delar som skramlar och ramlar av i tid och otid. Spindeln står tack vare sina 600 gram mycket stadigt på de flesta ytor.

Juicy Salif är en riktig designklassiker från Alessi, framtagen av Philippe Starck som har blivit en stor succé i svenska hem. Genom sin organiska design, som tycks ha inspiration från spindelriket blir denna juicepress en självklar detalj i köket där den kan stå framme och alltid vara till hands. Det är tydligt att Philippe Starck är en innovativ formgivare som tar sin design till en ny nivå. Hans speciella stil och användning av kända föremål i sin design får tankar att flöda och ger upphov till nya frågeställningar om vad konst egentligen kan vara. Hans speciella lampdesign där han använt sig av de estetiska formerna hos vapen som designgrund är ett exempel på Philippes Starcks känsla för design.

Funktion

Juicy Salif har en funktionell design och är formgjuten i ett enda stycke vilket gör den både lätthanterad och lättrengjord. Bara placera ett glas under pressen och juicen kommer att rinna ner längs avsmalningen och droppa ner i glaset. Efter användning behöver du bara skölja av den i ljummet vatten.

Material

Polerad aluminium, formgjuten i ett enda stycke. Med en vikt på 600 gram står den stadigt vid användning.

Formgivare/designerPhilippe Starck
FärgPolerad aluminium
VarumärkeAlessi
Diameter14 cm
Höjd29 cm
Vikt0,6 kg