Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Stringhylla – Strinning

Stringhylla i valnöt vid en vit vägg – Strinning

Vill du ha ett stilrent hyllsystem som går att anpassa för just dina behov, då är stringhyllan ditt självklara val. Med ett enormt utbud av moduler i olika färger sätter bara fantasin gränser för hur du kan anpassa ditt egna system.

Bygg hur du vill med snyggaste hyllan

Stringhylla är en klassiker från 1950-talet som på 2000-talet åter nått enorm framgång. Med en minimalistisk design och de enorma variationsmöjligheter stringhylla har, är den ett självklart val till ditt hem och kan kombineras med olika moduler i all oändlighet.

Designbakgrund – Stringhylla

Stringhyllan skapades av Nils och Kajsa Strinning 1949 och har sedan dess blivit en av möbeldesignens mest kända föremål, de har tillsammans också kommit att bli två av Sveriges stora formgivare. På H55-utställningen 1955 visades Stringhyllan upp och blev därefter en storsäljare som fortsatte långt in på 1960-talet. Serien utvecklades senare till att innefatta diverse moduler som skrivbord och skåp som alla bygger på grundkonstruktion hos stringhylla med gavlar i stål.

Stringhyllan har på senare år nått ny popularitet och nyproduceras med många alternativ för att bygga ett eget hyllsystem. Välj mellan olika färger och material och bygg ett eget och personligt system av alla moduler som finns eller pryd dit hem med den klassiska enkla hyllan. I och med sin tidlösa design kommer du aldrig att tröttna på denna ikon som med rätta tar plats i designhistorien och som lever vidare än idag.

Funktion

Stringhyllan går att anpassa med en mängd olika moduler som alla utgår från gavlarna som kan hängas på väggen som en klassisk bokhylla, eller byggas ut i all oändlighet för att skapa ett helt kontorssystem med skrivbord, skåp och andra förvaringslösningar. Hyllplanen hålls på plats med stålkrokar på kortsidorna och kan enkelt flyttas för att passa just dina behov.

Material

Hyllplanen består av lackerad MDF med stålkrokar för upphängning och gavlarna består av lackerad stål. Stringhyllan rengörs enklast med milt rengöringsmedel och fuktig trasa.

Fakta

Formgivare/designerNils & Kajsa Strinning
FärgVarierande
VarumärkeString Furniture
Höjd50 cm
Bredd60 cm
Djup15 cm