Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Ronneby Bruk Stekpanna

Ronneby Bruk Stekpanna

Vill du kunna använda en gjutjärnspanna men samtidigt slippa otympligheten? Ronneby Bruk har genom en förfinad gjutningsprocess lyckats ta fram ett tunnare gjutgods än som tidigare var möjligt. Ronneby bruk stekpanna Detta ger dig alla fördelar med att använda gjutgods av järn i din matlagning men du slipper otympligheten.

Designbakgrund – Ronneby Bruk Stekpanna

Kockums Jernverk etablerades så tidigt som 1849 i Kallinge, en ort norr om Ronneby i Blekinge län. Under 1800 och 1900-talen tillverkades här en enorm mängd gjutgods som idag finns över hela världen och som gjort gjuteriet känt som ett varumärke med hög kvalitet. För de flesta är nog Kockums känt för sina emaljerade produkter och är idag ett eftertraktat samlarobjekt och bruksföremål. Familjen Kockum ägde gjuteriet fram till 1976 och produktionen av gjutgods lades ner 1991. Företaget har därefter återuppstått som Ronneby Bruk och tillverkar idag en mängd olika sorters gjutgods har har nyligen lanserat en ny tunn version av den klassiska gjutjärnspannan.

Funktion

Ronneby bruk stekpanna av tunt gods har alla fördelar som en panna av tjockt gods. Värmefördelningen är mycket bra i rena järnpannor och vid användning släpper pannan även ifrån sig mindre mängder järn till maten som är viktigt för kroppen.

Material

Tunn stekpanna i gjutjärn med ett handtag i rostfritt stål överdraget med silikon för bra grepp. Ronneby Bruk Stekpanna är förinstekt med vegetabilisk olja.

Hantering

En gjutjärnspanna är ett föremål som håller i många år om du sköter den rätt. Ronneby Bruk Stekpanna kan användas på alla sorters spisar, allt från vedspis till induktionshäll. Tänk på att induktionsspisar blir mycket varma och tillverkaren rekommenderar att stekpannan används på medelvärme för att minska risken för att godset blir skevt. Stekpannan kan även användas som ugnskärl och klarar en maxtemperatur på 220 grader i ugnen.

Skötsel

Skölj aldrig en het stekpanna i vatten eftersom det kan orsaka sprickor och att pannan blir skev. Diska aldrig en gjutjärnspanna med diskmedel, använd varmvatten och diskborste för att skrapa rent från eventuella fastbrända rester. Om du mot förmodan ändå har diskat med diskmedel eller kört i diskmaskin kommer din stekpanna att fungera sämre en kort tid innan en ny stekyta har byggts upp av olja eller fett.

Formgivare/designerRonneby Bruk
FärgSvart
VarumärkeRonneby bruk
Diameter28 cm
Vikt1,5 kg
TemperaturMax 220 grader i ugn