Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Ögonkakao Affisch – Olle Eksell

Klassiska ögon

Ögonkakao affisch är det klassiska grafiska verket av Olle Eksell som är enkelt och stilrent i sin utformning men ändå väldigt uttrycksfullt.

Designbakgrund – Ögonkakao affisch

Olle Eksell föddes 1918 och började 1939 på skolan för Bok- och Reklamkonst. Eksell etablerade sig på 1950-talet som en av Sveriges ledande grafiska formgivare och har producerat otaliga klassiska verk. Den grafiska verket “Ögonkakao – ett öga” gjorde Erik Eksell 1956 på uppdrag av Mazetti som ville uppdatera sin produkt. Eksells verk är en omarbetad version av de klassiska ögonen på kakaoburken. Designen har sedan dess funnits på produkten och är en välbekant syn i mataffärer, en design som ger en nostalgisk och välbekant känsla.

Att dekorera ditt hem med tryckprodukter är ett enkelt sätt att liva upp ett rum. Den svarvita designen på Ögonkakao Affisch gör att den lätt går att placera överallt. Den grafiska formgivningen som finns bakom kommersiella varumärken är ibland en förbisedd konstform men som är minst lika relevant som övriga konstformer. Ett klassiskt exempel på när konst och varumärkesdesign förenas är godiset Chupa Chups vars design framtogs av surrealisten Salvador Dali.

Varumärkesdesign är således en enorm källa till kreativitet och konst som inte bör förbises när det gäller att hitta snygg inredning att fylla ditt hem med. Oavsett om du föredrar den minimalistiska designen på Olle Eksells Ögonkakao Affisch eller till exempel 50-talets uppsjö av mer detaljerade och ofta lite fåniga reklambudskap finns det en mängd inredningsobjekt att hämta från reklamvärlden.

Material

Ögonkakao affisch består av obestruket papper och finns i tre olika storlekar. På affischen finns de klassiska ögonen och två textrader som lyder “1956 Olle Eksell” och Olle Eksells signatur.

Fakta

Formgivare/designerOlle Eksell
FärgSvart / Vit
VarumärkeMazetti / Fazer
Höjd Liten/Stor21×29,5 / 50×70 / 70×100