Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Bokhylla Conceal – Miron Lior

Mer minimalistiskt än så här kan det knappast bli. Denna bokhylla av Miron Lior är ett väggfäste som ger illusionen av en svävande bokpelare på väggen. Den är lättplacerad och låter dina favoritböcker finnas nära till hands.

Designbakgrund – Bokhylla Conceal

Bokhylla Conceal var Miron Liors första verk och var startskottet för en karriär inom design. Han har efter succén med sin bokhylla Conceal fortsatt att designa möbler i sin expressiva och minimalistiska stil. Miron Liors arbete karaktäriseras av en enkelhet där så mycket som möjligt är bortskalat samtidigt som möblerna ger en känsla av ett genomtänkt designarbete där mycket tid ägnas åt vinklar och hur möblernas tyngdpunkt samarbetar med dessa vinklar. Detta har gjort Miron Lior till en av dom mest intressanta och kreativa formgivare i modern tid.

Miron Lior har förutom Bokhylla Conceal designat mängder av funktionalistiska och kreativa designobjekt, allt från klockor och armaturer för lampor till bord, stolar och klädgalgar. Miron Lior har därmed ett brett arbetsfält och är en designer med ett mycket speciellt formspråk som kommer att ta sin plats i designhistorien.

Funktion

Bokhyllan skruvas upp på väggen och en av böckerna placeras med pärmen under den utstickande delen. Detta ger stabilitet så att inte böckerna välter och ger dig möjlighet att stapla fler böcker ovanpå samtidigt som det ger intrycket att böckerna svävar på väggen. Om flera bokhyllor placeras efter varandra ger de ett häftigt intryck av en hel vägg som är fylld av svävande böcker.

Material

Bokhylla Conceal för vertikal stapling av böcker tillverkas av lackerad metallplåt och finns i två storlekar. Den lilla klarar 6,8 kilos belastning och den stora 9 kilo.

Formgivare/designerMiron Lior
FärgGrå
VarumärkeUmbra
Höjd Liten/Stor 14 / 17 cm
Djup Liten/Stor 13,5 / 17 cm
Maxvikt Liten/Stor 6,8 / 9 kg