Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Classic 650 Hatthylla – Gunnar Bolin

Du har säkert sett Classic 650 hatthylla någon gång i ett svenskt hem. Den är en välkänd och mycket hållbar inredningsdetalj som kanske får många att bli nostalgiska. Hyllan är mycket hållbar och praktisk och finns idag nyproducerad i en mängd olika varianter.

Designbakgrund – Classic 650 hatthylla

Gunnar Bolin ritade sin Classic 650 hatthylla på 1950-talet och den har kommit att bli en välkänd designikon i våra hem. Gunnar Bolin föddes 1919 i Småland i en jordbruksfamilj men det stod snart klart att Bolin inte ville ta över jordbruket. Han startade istället ett eget metallgjuteri och gjorde genom sitt arbete sin design känd. Classic Hatthylla har genom åren varit en vanlig syn i svenska hem, och har genom sin hållfasthet och funktion, varit en praktisk inredningsdetalj som idag har kommit att bli en retroikon. Många av hyllorna har säkert hamnat på soptippen genom åren när renoveringsvågorna svept genom Sverige men många kan nog ångra sig nu eftersom denna hylla åter blivit populär och har sin självklara plats i designvärlden.

Funktion

Bolins Classic 650 hatthylla har två plan där du kan placera, hattar, vantar, mössor eller halsdukar eller vad du än vill. Hyllan har också en plastöverdragen galgstång för att hindra att galgarna glider fram och tillbaka allt för mycket.

Material

Classic 650 hatthylla tillverkas i helt i stål förutom hängkrokarna, som är av plast. Hyllan finns i en mängd storlekar och färger och gör sig bra i ett stilrent och minimalistiskt inrett hem. Denna hylla är 90 centimeter bred men den finns i intervall från 40 till 300 centimeter med 10 centimeter mellan varje intervall, vilket ger dig mycket stor möjlighet att få en hylla som passar in just hos dig.

Fakta

Formgivare/designer Gunnar Bolin
Färg Vit/Krom
Varumärke Essem Design
Höjd 29,6 cm
Bredd 90 cm
Djup29,1 cm