Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Kay Bojesen Leksaksapa

Kay Bojesen Leksaksapa

Klassisk leksak i trä

Kay Bojesen Leksaksapa har kommit att bli en älskad leksak och samlarobjekt över hela världen. Kay Bojesens arbete präglas av en lekfullhet och en enorm produktivitet vilket har lett till att över två tusen objekt idag bär hans namn.

Kay Bojesen Leksaksapa

Designbakgrund – Kay Bojesen Leksaksapa

Kay Bojesen Leksaksapa sägs ha kommit till 1951 och idén föddes efter att Kay Bojesen blivit tillfrågad att designa en klädhängare till ett barnrum. Tanken var då att armarna och fötterna skulle fungera som krokar för mössor eller kepsar. Kay Boyesen föddes 1886 och gick senare i lära hos Georg Jensen där han utbildade sig till silversmed. Kay Bojesen startade 1913 sin egna firma i Köpenhamn och kom att designa sina första träleksaker 1922. Kay Bojesen har designat en enorm mängd träleksaker och smidessaker och hans leksaker har kommit att bli en älskat föremål över hela världen. Även om träapan kommit att bli en av dom mest kända leksakerna av Kay Bojesen så har han designat en stor mängd djurleksaker, bland annat fåglar, hästar, hundar, flodhästar, kaniner och mycket mer.

Funktion

Träapan har krokar av trä till händer och fötter vilket gör att den kan hängas upp på olika platser, krokarna kan även användas för att hänga fler apor i varandra. Kay Bojesen Leksaksapa är också ledad och armar och ben kan böjas för att skapa många fantasifulla uttryck.

Material

Kay Bojesen-apa är tillverkad av trä och de mörka partierna är tillverkade av  teak, vilket är ett mycket hållbart och elastiskt träslag vilket gör sig bra för leksaker. De ljusare partierna i apan är tillverkade i limbaträ. Träapan består av 31 delar vilket inkluderar kvalitativa leder och trädelar.

DesignerKay Bojesen
VarumärkeKay Bojesen
FärgTrä
Höjd20 cm