Fynda bland över 250 000 inredningsprodukter online!

Stumpastaken – Jonas Torstensson

Stumpastaken svart
Stumpastaken designad av Jonas Torstensson

Stumpastaken har nu blivit en riktig designklassiker i Sverige och har funnits sedan början av 90-talet. Formgivaren heter Jonas Torstensson och har tagit fram produkten för Born in Sweden.

Designbakgrund – Stumpastaken

Jonas Torstensson har gjort sig känd i Sverige som en konstnär och formgivare som har ett miljötänk och återanvändning som fokus. Torstensson arbetar mycket med återvinningsbara material och visar på hur vi kan använda förbrukat material för att tillverka användbara bruksföremål och konst. Ett av hans mest kända verk är Stumpastaken som förenar miljötänk med funktion och form.

Funktion

Med Stumpastakens strama och funktionella form kommer alla ljusstumpar, värmeljus och blockljus till användning. Stumpastaken har plats för 16 långa ljus eller värmeljus och tillåter ljusen att brinna ner helt, utan att stearinet rinner ut och förstör varken bord eller duk. Som ett smart tillbehör finns också Stumpagallret till din Stumpastake för varmhållning av mat och dryck. Det finns även ett golvstativ som gör att ljusstaken kan stå fritt.

Eftersom man kan låta stearinljus brinna ut helt, samtidigt som man kan använda ljusstaken för varmhållning av mat och dryck och den dessutom är tillverkad av 100% återvunnet aluminium så anser vi att Stumpastaken är en miljövänlig och funktionell ljusstake som inte bara är snygg att se på. Ett bra köp helt enkelt!

Material

Stumpastaken är producerad i Sverige av 100% returaluminium. Vikt 3 kg.

Skötsel

Man bör ej använda vatten vid rengöring då det missfärgar ytskiktet på ljusstaken. Rengöring bör istället göras i ugn (dock ej gasugn).

Börja med att ta bort allt löst sittande stearin med trä- eller plastredskap, skrapa inte för då kan det lätt uppstå repor! Lägg sedan ljusstaken upp och ned på en plåt som är täckt med aluminiumfolie. Eventuellt kan du också palla upp den med korkbitar, träklossar eller något annat i varje hörn så att den kommer upp ett par centimeter.

Ställ in ljusstaken i ugnen i cirka 15 min på 90-100 grader. Stearinet smälter då och rinner ut på aluminiumfolien. Tag ut ljusstaken (akta så du inte bränner dig) och torka torrt med hushållspapper.

Formgivare/designerJonas Torstensson
FärgAluminium eller svart
VarumärkeBorn in Sweden
Bredd30 cm
Djup30 cm
Höjd3,5 cm
Vikt3 kg

Produkter relaterat till Stumpastaken